JAPANSKE BUBE: Sočan biskvit i lagana krema



Volite li kremaste kolače ovo je nešto za vas. Jednostavan je za napraviti, biskvit je sočan zbog preljeva kojim se natopi, a krema je lagana.


Sastojci:

Biskvit:
 4 jaja
 10 dag šećera
 20 žlica vode
 25 dag brašna
 1 prašak za pecivo
 2-3 žlice kakaa
Punč:
 1 dl vode
 1 dl ruma
 10 dag šećera
Krema:
 1/2 l mlijeka
 4 žlice šećera
 8 dag oštrog brašna
 20 dag margarina
I još:
 2 dl vrhnja za šlag




Priprema:
Izmiksajte jaja sa šećerom. Zatim dodajte vodu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa to prosijte na smjesu od jaja i promiješajte. Izlijte u lim i pecite na 180°C 20-ak min.

U lončić stavite vodu, rum i šećer i kuhajte dok ne zakipi. Vrući biskvit prelijte sa vrućim punčem i ostavite da se ohladi.

Šećer i oštro brašno pomiješajte sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite na vatru i kad zakuha ulijte smjesu od brašna i skuhajte kremu. Ostavite da se ohladi. U ohlađeno umiksajte omekšali margarin.Time premažite biskvit.

Vrhnje za šlag izmiksajte i premažite preko kreme.
JAPANSKE BUBE: Sočan biskvit i lagana krema JAPANSKE BUBE: Sočan biskvit i lagana krema Reviewed by Unknown on 18:57 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.