Višnja torta sa lisnatim tijestom!!



Veoma fina jednostavna za spremiti, torta sa višnjama, lisnatim tijestom i slatkim vrhnjem Najbolja je ako se posluzi isti dan kada se napravi dok su korice jos uvijek svjeze i krckave .


Sastojci

500 g lisnatog tijesta
Nadjev od visanja


700 g visanja u kompotu ( ili 1 veca staklenka )
1 vrecica pudinga od jagode
1/2 limuna ( sok )
50 g secera
1 vanilija
Nadjev od slatkog vrhnja

1 l vrhnja za slag
2 zlice secera
2 vanilije
Priprema


Najprije napravitete nadjev od visanja , tako sto cetes visnje ocijediti i odvojiti 16 najljepsih visanja za dekoraciju .
Tekucinu od kompota izmjerite , pa joj dodaj jos vode tako da dobijete 500 ml . 2/3 tekucinue stavite kuhati , a u zdjelici pomijesajte prasak od pudinga , secer , vaniliju , sok od limuna i ostatak tekucine , i dobro izmijesajte .
Prokuhaloj tekucini dodajte mjesavinu sa pudingom i kuhajte uz stalno mijesanje dok se sve ne zgusne kao zele . Skinite sa vatre .
Skuhani zele prebacite u zdjelu i odvojite 4-5 zlica zelea u manju zdjelicu .
U ostatak zelea dodajte ocijedjene visnje i dobro promijesajte . Sve prekrijte plasticnom folijom da se ne uhvati korica na povrsini i pustite da se sve potpuno ohladi .
U medjuvremenu ispecite korice od lisnatog tijesta tako sto cete tijesto podijeliti na tri jednaka dijela .
Svaki dio razvucite u krug velicine servirnog tanjura jer ce se tijesto tokom pecenja skupiti i velicina korica ce odgovarati tanjuru . Prije pecenja tijesto nabockajte vilicom da se manje napuhuje i lijepo izrezite rubove .
Pecite korice na papiru za pecenje i na poledjini pleha 10-15 min na 170 stupnjeva .

Pecene korice ohladite potpuno i medjuvremenu umutite vrhnje sa secerom i vanilijom , pa ga spremite u hladnjak do upotrebe
Prvu koricu polozite na servirni tanjur i na nju stavite cijeli nadjev sa visnjama . Nadjev lijepo rasporedite i poravnajte .
Preko nadjeva premazite tanak sloj tucenog vrhnja i preklopite sa drugom koricom .
Preko druge korice rasporedite deblji sloj tucenog vrhnja ostavljajuci dio za dekoraciju i stranice torte .
Lagano premazite i stranice torte sa tucenim vrhnjem , a par zlica stavite u slasticarsku vrecicu za dekoraciju .
Zadnju trecu koricu premazite sa zeleom koji ste ostavili sa strane i koricu narezite na 16 jednakih djelova , pa je poslozite na premazanu tortu .
Uz pomoc slasticarske vrecice nanesite na svaki isjeceni komad torte po jednu malu ruzicu slatkog vrhnja i na svaku stavite po jednu visnju iz kompota koje ste sacuvali .
Gotovu tortu cuvajte u hladnjaku do serviranja .
Najbolja je ako se servira isti dan kada je i pecena jer su korice tada jos svjeze i krckave .
Tortu rezite ostrim i tankim nozem da bi dobili lijepo izrezane snite , a najbolje je da noz obrisete svaki put kada rezete novu snitu da izbjegnete ostatke vrhnja na najgornjoj korici .
Višnja torta sa lisnatim tijestom!! Višnja torta sa lisnatim tijestom!! Reviewed by Unknown on 21:21 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.