Sastojci
4 osobe
Za bademe:
5 supenih kasika vode
100g secera
1 vanilin secer
100g badema
papir za pecenje
Za kremu:
100g Toblerone cokolade
1 puding od cokolade
1 supena kasika secera
600ml mlijeka
200g vrhnje
1 vanilin secer
prozirna folija
Priprema
Za bademe:
Vodu i oba secera prokuhat u loncu, dodati bademe i stalno mjesati na jakoj vatri dok nestane tecnosti, smanjiti temperaturu na srednju jacinu i dalje mjesati dok se dobije karamel boja, istresti na papir za pecenje i brzo sa dvije viljuske razvuci, ostavit da se hladi. Ohladene bademe sjeckati na krupno.
Toblerone krupno sjeckat.
Puding i kasiku secera razmutit u 100ml mlijeka, ostalo mlijeko prokuhat, sklonut sa vatre, umutit puding i dalje mjesajuci 1 min kuhati puding.
Dodati cokoladu, malo promijesat da se otopi, prebacit u ciniju, prekriti prozirnom folijom, ostavit da se hladi. Prohladen puding stavit 1 h u frizider.
Umutit vrhnje sa mikserom, posipat vanilin secer dok se muti.
Kratko umutit ohladeni puding sa mikserom da bude kremast.
Redati u ciniju puding, umuceno vrhnje i 3/4 badema, malo kasikom promijesat i ostavit na hladnom. Pred serviranje posuti ostatkom badema.
Uvijek zaboravim napisati odakle je recept,
recept je iz mog omiljenog casopisa “kochen & genießen” 3.izdanje, ja ne propustam nijedno.
Toblerone puding, desert za svakoga i sve prilike
Reviewed by Unknown
on
17:16
Rating:
Nema komentara: