Toblerone puding, desert za svakoga i sve prilike



Sastojci
4 osobe


Za bademe:
5 supenih kasika vode
100g secera
1 vanilin secer
100g badema
papir za pecenje
Za kremu:
100g Toblerone cokolade
1 puding od cokolade
1 supena kasika secera
600ml mlijeka
200g vrhnje
1 vanilin secer
prozirna folija
Priprema
Za bademe:



Vodu i oba secera prokuhat u loncu, dodati bademe i stalno mjesati na jakoj vatri dok nestane tecnosti, smanjiti temperaturu na srednju jacinu i dalje mjesati dok se dobije karamel boja, istresti na papir za pecenje i brzo sa dvije viljuske razvuci, ostavit da se hladi. Ohladene bademe sjeckati na krupno.



Toblerone krupno sjeckat.

Puding i kasiku secera razmutit u 100ml mlijeka, ostalo mlijeko prokuhat, sklonut sa vatre, umutit puding i dalje mjesajuci 1 min kuhati puding.

Dodati cokoladu, malo promijesat da se otopi, prebacit u ciniju, prekriti prozirnom folijom, ostavit da se hladi. Prohladen puding stavit 1 h u frizider.

Umutit vrhnje sa mikserom, posipat vanilin secer dok se muti.

Kratko umutit ohladeni puding sa mikserom da bude kremast.

Redati u ciniju puding, umuceno vrhnje i 3/4 badema, malo kasikom promijesat i ostavit na hladnom. Pred serviranje posuti ostatkom badema.

Uvijek zaboravim napisati odakle je recept,

recept je iz mog omiljenog casopisa “kochen & genießen” 3.izdanje, ja ne propustam nijedno.
Toblerone puding, desert za svakoga i sve prilike Toblerone puding, desert za svakoga i sve prilike Reviewed by Unknown on 17:16 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.