Baš dobar desert pravi se veoma lako, a recept je došao čak iz Južne Amerike.
Mi ga obožavamo jer se lako pravi, a za njegovu pripremu potrebni su vam sledeći sastojci:
– 4 jaja
– 2pomorandže
– 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
– pola kašičice sode bikarbone
Za fil:
– 100 grama crne čokolade
– 200 ml neutralnepavlake za kuvanje.
Priprema:
Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov iprohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.
Kolač bez brašna i šećera svijetski hit: Baš, baš dobar desert! (RECEPT)
Reviewed by Unknown
on
21:16
Rating:
Nema komentara: