Ovu finu prhka pita od maka i badema (ili oraha) možete pripremiti bez puno muke.
Sastojci:
▪ 400 g oštrog brašna
▪ 1 prašak za pecivo
▪ 1 vanilin šećer
▪ 70 g šećera
▪ 200 g maslaca ili margarna
▪ prstohvat soli
▪ 2 žlice vrhnja
▪ 2 žumanjka
▪ hladne vode (po potrebi)
Nadjev:
▪ 100 ml mlijeka
▪ 70 g maslaca
▪ 200 g maka
▪ 50 g sjeckanih badema ili oraha
▪ 70 g šećera
▪ 1 vanilin šećer
▪ korica limuna
▪ 1 jaje
Priprema:
Od navedenih sastojaka formirati tijesto, te ostaviti oko 30 min u frižideru.
Tijesto podijeliti na jedan veći i jedan manji dio.
Veći dio razvaljati na radnoj podlozi uz pomoć brašna na veličinu tepsije 35×25 cm. Tijesto prenijeti na tepsiju na koju smo stavili pek papir.
Za nadjev mlijeko i maslac zagrijati na vatri dok se maslac ne rastopi,ugasiti vatru, zatim dodati mak pomiješan sa šećerom i koricu limuna. Kad se malo ohladi umiješati 1 jaje.
Nadjev premazati preko tijesta, te posuti sjeckanim bademima/orasima. Preko staviti drugi dio tijesta koji smo razvaljali uz pomoć brašna i rezali na trakice ili uz pomoć modle kao kod mene.:)
Peći 30-tak minuta na na 180 °C.
Ohladiti i poslužiti!
Izvor: coolinarika.com
MAK PITA: Prhka pita od maka i badema (ili oraha)
Reviewed by Unknown
on
11:11
Rating:

Nema komentara: