Švedski kolač, stvarno dobra poslastica



Nije poznato zašto je ovaj kolač nazvan švedskim. Možda zbog sastojaka,
tradicije, izgleda… Svejedno, važno je jedino da je, s obzirom na sastojke i
vrijeme koje zahtijeva njegova priprema, izvrstan.


Sastojci
Za tijesto:
250 g maslaca
160 g šećera
4 žumanca
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
200 ml mlijeka



Za nadjev:
280 g šećera u prahu
4 bjelanca
1 Vanilin šećer Dolcela
200 g lješnjaka
400 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i žumanca.
2. Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence dodajite brašno i mlijeko
u smjesu od maslaca. Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste obložili namašćenim pek
papirom. Bjelanaca istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i vanilin šećer.
3. Snijeg rasporedite po žutoj smjesi i pospite krupno rezanim lješnjacima. Stavite peći na
temperaturu od 180°C oko 30 minuta.
4. Pečeni kolač ohladite i prerežite na dva dijela po dužini.
5. Polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom tako da na
gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i lješnjacima.
Posluživanje
Kolač poslužite dobro ohlađen.
Savjet
Dio šećera za snijeg od bjelanaca možete zamijeniti jabučnim sirupom.
coolinarika.com

Švedski kolač, stvarno dobra poslastica Švedski kolač, stvarno dobra poslastica Reviewed by Unknown on 20:46 Rating: 5

Post Comments

Nema komentara:

Pokreće Blogger.